Meniu
Cos de cumparaturi

Voltaren Emulgel 11,6 mg/g Gel 100g + aplicator antimurdarire, Gsk

Voltaren  Emulgel 11,6 mg/g Gel 100g + aplicator antimurdarire, Gsk
Fara reteta

Fotografiile sunt cu titlu informativ si nu creeaza obligatii contractuale

Voltaren Emulgel 11,6 mg/g Gel 100g + aplicator antimurdarire, Gsk
31,31 Lei
Fără TVA: 28,72 Lei
Produs actualizat la data:
2024-07-17 19:00:30

Doresti suport si indrumare?

CONTACTEAZA-NE

Tel: 0770 798 138

Email: office@fortevita.ro

Data expirarii:
2024-12-31

- Transport gratuit pentru comenzi ce depasesc 249 lei.

- Peste 90% din comenzile noastre sunt predate curierului in 24 ore pentru a fi livrate in toata tara.

- Rezervarile in farmacie NU implica acelasi pret ca in site.

- Nu percepem taxe suplimentare pe Km si Kg.

- Imaginile prezentate pot suferi modificari de la producatori, produsele livrate pot avea mici diferente fata de produsele actualizate.

Pretul afisat este valabil doar pentru comenzile online, pretul din farmacii putand varia! Acesta este un medicament OTC care se elibereaza FARA prescriptie medicala. Pentru procesarea comenzii dvs pentru medicamente OTC este necesar sa completati formularul conform legii si sa aveti varsta minima de 18 ani.

Voltaren  Emulgel 11,6 mg/g Gel 100g + aplicator antimurdarire, Gsk

Substanță activă: dietilamino-diclofenac. Excipienți: dietilamină, poliacrilat, cetomacrogol 1000, esteri ai acizilor caproic și caprilic, alcool izopropilic, parafină lichidă, substanțe odorizante, propilenglicol, apă.

Acțiune terapeutică: Antiinflamator nesteroidian.

Farmacodinamica: Mecanism de acțiune: Inhibiția prostaglandinsintetazei (predominant). Efect farmacodinamic: În inflamatiile de origine traumatică sau reumatică, Voltaren-ul Emulgel atenuează durerea, reduce edemul și grăbește recuperarea funcției normale. 

Farmacocinetică: Absorbție: Proporția de diclofenac absorbit prin piele depinde de timpul de contact, de aria acoperită, precum și de doză totală și de hidratarea pielii. Țînând cont de eliminarea urinară a diclofenacului și a metabolitilor săi hidroxilati, cantitatea de substanță activă absorbită prin piele la indivizii sănătoși, comparativ cu cantitatea absorbită prin administrarea orală, este echivalentă unui procent de 6% din doză administrată. La pacienții cu artrită reumatoidă sub tratament de lungă durata cu Voltaren Emulgel, concentrația de diclofenac din lichidul sinovial s-a dovedit superioară celei plasmatice, constatare care confirmă penetrarea diclofenacului în zona inflamată prin aplicare locală. Menținerea unguentului pe o perioada de 10 ore determina triplarea cantității de diclofenac absorbite. Distribuție: Concentrația plasmatică a diclofenacului obținută prin administrarea Voltaren-ului Emulgel este de 100 de ori inferioară celei prin administrare orală. 99,7% din diclofenac se leagă de proteinele plasmatice, predominant de albumine (99,4%). Biotransformare: Diclofenacul se metabolizează parțial prin procesul de glucuronoconjugare și, în principal, prin hidroxilare unică sau multiplă. Eliminare: Clearance-ul sistemic total al diclofenacului plasmatic este de 263 ± 56 ml/minut. Timpul plasmatic de înjumătățire este de 1-2 ore pentru diclofenac și de 1-3 ore pentru 4 dintre metabolitii hidroxilati (doi activi). Un metabolit, 3´-hidroxi-4´-metoxi-diclofenac, are un timp plasmatic de înjumătățire mult mai lung, însă acesta este inactiv. Excreția diclofenacului și a metabolitilor lui se face predominant prin urină. Caracteristici: Nu s-au constatat acumulări la pacienții care suferă de insuficientă renală. Cinetică și metabolismul diclofenacului sunt identice la cei cu hepatită cronică sau ciroză compensată, că și cele ale persoanelor sănătoase. 

Indicații: Inflamații posttraumatice tendinoase, ligamentare, musculare și articulare, ex. în urmă luxațiilor, entorselor, contuziilor etc. Forme localizate de reumatism, precum tendinite, bursite, sindromul umăr-mâna, periartropatii. Forme localizate de reumatism degenerativ, ex. osteoartroza a articulațiilor periferice și a coloanei vertebrale.

Contraindicații: Hipersensibilitate cunoscută la diclofenac, propilenglicol, alcool izopropilic sau la alți excipienți. Voltaren-ul Emulgel este, de asemenea, contraindicat pacienților ale căror atacuri astmatice, urticariene sau de rinită acută sunt precipitate de acidul acetilsalicilic sau alte antiinflamatorii nesteroidiene.

Precauții: Comparativ cu administrarea orală, diclofenacul administrat sub formă de unguent determina apariția mult mai putinor reacții adverse. Cu toate acestea, în cazul aplicării Voltaren-ului Emulgel pe o suprafață întinsă și pentru un timp îndelungat, există posibilitatea apariției efectelor adverse sistemice. Voltaren-ul Emulgel trebuie aplicat doar pe pielea sănătoasă și intactă (nu pe răni sau soluții de continuitate). Trebuie evitat contactul acestuia cu conjunctiva sau alte mucoase. Nu se administrează oral. Potențial mutagen, carcinogen și toxic asupra fătului: Studiile preclinice nu au evidențiat nici un astfel de efect al Voltaren-ului Emulgel. A nu se lasă la îndemână copiilor!

Sarcina și alăptare: Deși nu s-au observat efecte adverse, se recomandă evitarea tratamentului cu Voltaren Emulgel la femeile gravide. Cantitatea de substanță activă care trece în lapte este neglijabilă. Efecte asupra abilității de a conduce autovehicule sau de a supraveghea mașini: Nu se cunosc până în prezent.

Reacții adverse: Reacții locale: Ocazional dermatite de contact alergice și nealergice (simptome: prurit, eritem, edem, papule, vezicule, bule sau chiar decolarea pielii). Reacții sistemice: Cazuri izolate: eritem generalizat, reacții de hipersensibilizare (atacuri astmatice, angioedem), reacții de fotosensibilizare.

Mod de utilizare Voltaren Emulgel 11,6 mg/g Gel 100g + aplicator antimurdarireAdulți: Voltaren-ul Emulgel se aplică local pe piele, de 3-4 ori pe zi, și se masează ușor. Cantitatea folosită depinde de suprafață care trebuie tratată. De exemplu, 2-4 g Voltaren Emulgel sunt suficiente pentru tratamentul unei suprafețe de 400-800 cm2. După aplicare, mâinile trebuie spălate, în afară cazului când acestea sunt zonele tratate. Copii: Nu au fost încă stabilite recomandările și indicațiile utilizării Voltaren-ului Emulgel la copii.

Supradozare: În cazul reacțiilor adverse sistemice apărute că rezultat al utilizării inadecvate sau supradozării accidentale (ex., la copii), se impun măsuri terapeutice generale corespunzătoare tratamentului intoxicatiei cu medicamente antiinflamatorii nesteroidiene.

Prezentare: 100 g

Specificatii
CategorieDispozitive Medicale
COD CASW62909009
Impachetare fractiigel
Impachetare intregiNECUNOSCUTA

Media notelor

0,00

Bazat pe 0 recenzii

  • 0%
  • 0%
  • 0%
  • 0%
  • 0%
Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie

Recenzia clienților despre produsul
Voltaren Emulgel 11,6 mg/g Gel 100g + aplicator antimurdarire, Gsk

  • (0)

Bazat pe 0 recenzii
Dati clic aici pentru a introduce o recenzie la acest produs.