Meniu
Cos de cumparaturi

Trachisan x 20 Comprimate de Supt

Trachisan  x 20 Comprimate de Supt
Fara reteta

Fotografiile sunt cu titlu informativ si nu creeaza obligatii contractuale

Trachisan x 20 Comprimate de Supt
27,58 Lei
Fără TVA: 25,30 Lei
Produs actualizat la data:
2024-07-15 08:00:32

Doresti suport si indrumare?

CONTACTEAZA-NE

Tel: 0770 798 138

Email: office@fortevita.ro

Data expirarii:
2026-12-01

- Transport gratuit pentru comenzi ce depasesc 249 lei.

- Peste 90% din comenzile noastre sunt predate curierului in 24 ore pentru a fi livrate in toata tara.

- Rezervarile in farmacie NU implica acelasi pret ca in site.

- Nu percepem taxe suplimentare pe Km si Kg.

- Imaginile prezentate pot suferi modificari de la producatori, produsele livrate pot avea mici diferente fata de produsele actualizate.

Pretul afisat este valabil doar pentru comenzile online, pretul din farmacii putand varia! Acesta este un medicament OTC care se elibereaza FARA prescriptie medicala. Pentru procesarea comenzii dvs pentru medicamente OTC este necesar sa completati formularul conform legii si sa aveti varsta minima de 18 ani.

Trachisan x 20 Comprimate de SuptInflamaţii şi infecţii ale cavităţilor orală şi faringiană (stomatite, gingivite şi amigdalite). Infecţii ale căilor respiratorii superioare, dureri în gât, disfagie.

Prioritar, înaintea intervenţiilor chirurgicale din cavităţile orală şi faringiană (amigdalectomii, extracţii dentare). Se administrează până la 8 comprimate de supt pe zi la adulţi şi adolescenţi şi până la 6 comprimate de supt pe zi la copii între 4 – 12 ani. 

Mod de administrare Un comprimat de supt este lăsat să se dizolve lent în gură, la fiecare două ore.

În general, simptomele regresează după câteva zile. Totuși, pentru a asigura succesul terapeutic, Trachisan - comprimate de supt trebuie administrat încă 2 – 3 zile după dispariția simptomelor. Dacă nu se realizează nici o ameliorare după 10 zile, trebuie consultat un medic. 

Copii 

Trachisan – comprimate de supt este contraindicat la copii cu vârsta sub 4 ani 

Contraindicații Hipersensibilitate la substanţele active sau la oricare dintre excipienţii enumeraţi la pct.6.1. Descuamare non-hemoragică a mucoasei orale (modificări erozive şi descuamative); Leziuni (răni) mai mari, recente, ale cavităţii orale şi faringiene;

Copii cu vârsta sub 4 ani. 

Pacienţii cu afecţiuni ereditare rare de intoleranţă la fructoză nu trebuie să utilizeze acest medicament. 

Atenționări Trachisan - comprimate de supt trebuie folosit cu precauţie sau sub supravegherea medicului în cazul eroziunilor şi a leziunilor descuamative ale mucoasei orale.

Nu este justificat un tratament prelungit la nivel local, deoarece poate să apară un dezechilibru al florei microbiene saprofite de la nivelul cavității bucale, cu risc de suprainfecție bacteriană sau fungică. În caz de persistență a simptomelor sau în caz de apariție a febrei, trebuie reevaluată conduita terapeutică.

Administrarea acestui medicament necesită precauţie la pacienţii diabetici. Un comprimat de supt conţine 0,69 g sorbitol, corespunzător la 0,057 unităţi glucidice ( unități de pâine). 

Sportivi – Trachisan - comprimate de supt conţine ca principiu activ şi un anestezic local (clorhidratul de lidocaină), care poate determina o reacţie fals pozitivă la testele antidoping. 

Interacțiuni Utilizarea concomitentă sau succesivă a altor antiseptice locale trebuie evitată, datorită posibilității interacțiunii medicamentoase ( inactivare, antagonism).

Sarcina

Din motive de siguranţă, în timpul sarcinii şi alăptării, medicamentele se vor administra numai la indicația medicului.

Condus auto Trachisan - comprimate de supt nu are nici o influenţă asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Reacții adverse În cazuri rare, pot apare reacţii de hipersensibilitate la tirotricină.

Comprimatele de supt nu trebuie administrate pe o perioadă ce depăşeşte 6 săptămâni, fără avizul medicului. În general, Trachisan - comprimate de supt este bine tolerat. Totuşi preparatul poate să determine tulburări gustative cu durata de până la o oră, ce dispar complet ulterior. Atunci când este folosit pentru o perioadă mai îndelungată, poate să apară rareori colorarea galbenă spre maronie a limbii şi dinţilor, care poate fi îndepărtată prin igienă orală atentă şi tratament stomatologic. Oricum, coloraţia dispare de la sine atunci când folosirea preparatului este întreruptă.

Raportarea reacţiilor adverse suspectate 

Raportarea reacţiilor adverse suspectate după autorizarea medicamentului este importantă. Acest lucru permite monitorizarea continuă a raportului beneficiu/risc al medicamentului. Profesioniştii din domeniul sănătăţii sunt rugaţi să raporteze orice reacţie adversă suspectată prin intermediul sistemului naţional de 

Supradozaj Datorită proprietăţilor farmacologice ale constituenţilor, nu sunt de aşteptat efecte toxice nici chiar după ingestia accidentală a unor mari cantităţi de Trachisan - comprimate de supt. Tratamentul de elecţie după ingerarea unor doze foarte mari este lavajul gastric.

Proprietăți farmacodinamice Grupa farmacoterapeutică: Produse pentru zona oro-faringiană. Antiseptice, codul ATC: R02AA05 Trachisan - comprimate de supt se folosește pentru tratamentul inflamațiilor din cavitatea bucală și faringiană. Comprimatele de supt conțin o combinație de substanțe active a căror constituenți manifestă proprietăți analgezice și antimicrobiene.

Tirotricina este o combinație de polipeptide ciclice și liniare cu efect antibacterian și care sunt produse de Bacillus brevis – anaerob, sporifer. Combinația conține 70 – 80% tirocidine - decapeptide bazice ciclice și 20

- 30% gramicidine - pentadecapeptide neutre liniare. 

Spectrul efectelor acoperă în principal cocii și bacteriile gram-pozitive și diferitele forme de fungi (cum ar fi Candida albicans). 

Tirocidina determină eliberarea de substanțe care conțin azot și fosfat din interiorul celulelor bacteriene, substanțe care, în mod asemănător cu detergenții cationici, distrug bariera osmotică a membranei celulelor bacteriene. Datorită acțiunii directe asupra peretelui celular bacterian, efectul nu se limitează la bacteriile în curs de creștere sau diviziune, ceea ce explică efectul bactericid al cantității de tirocidină.

Pe de altă parte, gramicidinele formează canale conducătoare de cationi în membrana celulei bacteriene, care, în special datorită pierderii de potasiu, duc la modificări ale concentrației intracelulare de cationi și, în final, la citoliză. În plus, gramicidinele conduc la decuplarea fosforilării oxidative din lanțul respirator.

Din cauza modului particular de acțiune al tirotricinei, care nu este cunoscut la antibioticele utilizate sistemic, nu au fost observate rezistențe încrucișate. 

Clorhexidina este o bază și, în consecință, este mai stabilă sub formă de sare. Baza liberă constând din diacetat și dihidroclor este numai minim solubilă în apă (0,08 g, 1,0g și 0,06 g / 100 ml), în timp ce digluconatul este foarte solubil (> 50g / 100 ml). 

Din acest motiv, pentru diferite indicații se folosește în principal digluconatul. Ciclohexidina și sărurile ei au un efect antimicrobian larg asupra bacteriilor gram-pozitive și gram-negative. 

Efectul împotriva anumitor bacterii gram-negative (tulpini de Pseudomonas și de Proteus) și împotriva fungilor, dermatofitelor și micobacteriilor este minim. 

Ciclohexidina este ineficientă împotriva sporilor bacterieni, sporilor fungici, virușilor și fungilor saprogeni.

Specificatii
CategorieOtc
COD CASW01453001
Impachetare fractiiCOMPR. DE SUPT
Impachetare intregiNECUNOSCUTA

Media notelor

0,00

Bazat pe 0 recenzii

  • 0%
  • 0%
  • 0%
  • 0%
  • 0%
Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie

Recenzia clienților despre produsul
Trachisan x 20 Comprimate de Supt

  • (0)

Bazat pe 0 recenzii
Dati clic aici pentru a introduce o recenzie la acest produs.