Meniu
Cos de cumparaturi

Prospan Picaturi Orale Solutie 20mg/ml

Prospan Picaturi Orale Solutie  20mg/ml
Fara reteta

Fotografiile sunt cu titlu informativ si nu creeaza obligatii contractuale

Prospan Picaturi Orale Solutie 20mg/ml
23,75 Lei
Fără TVA: 21,79 Lei
Produs actualizat la data:
2024-05-23 05:30:17

Doresti suport si indrumare?

CONTACTEAZA-NE

Tel: 0770 798 138

Email: office@fortevita.ro

Data expirarii:
2026-04-30

- Transport gratuit pentru comenzi ce depasesc 199 lei.

- Peste 90% din comenzile noastre sunt predate curierului in 24 ore pentru a fi livrate in toata tara.

- Rezervarile in farmacie NU implica acelasi pret ca in site.

- Nu percepem taxe suplimentare pe Km si Kg.

- Imaginile prezentate pot suferi modificari de la producatori, produsele livrate pot avea mici diferente fata de produsele actualizate.

Pretul afisat este valabil doar pentru comenzile online, pretul din farmacii putand varia! Acesta este un medicament OTC care se elibereaza FARA prescriptie medicala. Pentru procesarea comenzii dvs pentru medicamente OTC este necesar sa completati formularul conform legii si sa aveti varsta minima de 18 ani.

Prospan Picaturi Orale Solutie 20mg/mlProspan picături orale soluţie este un medicament pe bază de plante, care conţine extract uscat din frunze de iederă (Hederae folium) ca substanţă activă.

Tratament simptomatic al afecţiunilor inflamatorii bronşice cronice; inflamaţii acute ale tractului respirator însoţite de tuse. 

Prospan picături orale soluţie este utilizat pentru tratarea tusei la adulţi, adolescenţi şi copii cu vârsta peste un an. Mod de administrare Prospan Picaturi Orale Solutie 20mg/mlAdministrare orală

Adulţi şi copii peste 10 ani : doza recomandată este de 24 picături orale soluţie de 3 ori pe zi (corespunzând la 50,4 mg de extract uscat din Hederae folium (frunză de iederă)). 

Copii între 4 şi 10 ani: doza recomandată este de 16 picături orale soluţie de 3 ori pe zi (corespunzând la 33,6 mg de extract uscat din Hederae folium (frunză de iederă)) 

Copii între 1 şi 4 ani : doza recomandată este de 12 picături orale soluţie de 3 ori pe zi (corespunzând la 25,2 mg de extract uscat din Hederae folium (frunză de iederă) 

Picăturile se administrează înainte de mese. La copii se recomandă administrarea picăturilor cu sucuri de fructe. 

Tratament inhalator 

Un efect terapeutic benefic poate fi obţinut prin inhalarea picăturilor sub formă de aerosoli, utilizându-se orice aparat nebulizator. Pentru a evita eventualele iritaţii datorită conţinutului de etanol, soluţia poate fi diluată cu apă în proporţie de 1:2 când se foloseşte sub formă inhalatorie. Dacă nu există alte recomandări, doza recomandată este de 20 – 25 picături de câteva ori pe zi. Datorită prezenţei uleiului volatil de mentă ca excipient, tratamentul sub formă de aerosoli este contraindicat la copii sub 3 ani sau la copii cu antecedente de convulsii (febrile sau nonfebrile). 

Durata tratamentului este funcţie de natura şi gravitatea afecţiunii clinice; tratamentul trebuie efectuat cel puţin o săptămână, chiar şi în cazul inflamaţiilor minore ale tractului respirator. 

Se recomandă ca tratamentul sa fie continuat 2-3 zile după dispariţia simptomelor. Se recomandă a nu se depăşi doza zilnică recomandată. 

Contraindicații Hipersensibilitate la substanţa activă, la Hedera Helix sau la oricare dintre excipienţii medicamentului.

La pacienţii la care este strict interzisă administrarea chiar şi a unor cantităţi minime de etanol (de exemplu după un tratament de dezintoxicare sau dacă pacientul suferă de boli hepatice sau epilepsie), este contraindicată administrarea de Prospan picături orale soluţie. 

La copii cu vârsta sub 1 an nu li se administrează Prospan picături orale soluţie. 

La copii cu vârsta sub 3 ani sau la copii cu antecedente de convulsii (febrile sau nonfebrile) nu se administrează Prospan picături orale soluţie sub formă de aerosoli, datorită prezenţei uleiului volatil de mentă ca excipient. 

Atenționări Prospan picături orale soluţie conţine etanol, 47% vol

Interacțiuni Nu au fost efectuate cercetări privind interacţiunea cu alte medicamente. Nu se cunosc până în prezent interacţiuni cu alte medicamente.

Specificatii
CategorieSuplimente
COD CASW08613001
Impachetare fractiiPIC. ORALE-SOL.
Impachetare intregiNECUNOSCUTA

Media notelor

0,00

Bazat pe 0 recenzii

  • 0%
  • 0%
  • 0%
  • 0%
  • 0%
Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie

Recenzia clienților despre produsul
Prospan Picaturi Orale Solutie 20mg/ml

  • (0)

Bazat pe 0 recenzii
Dati clic aici pentru a introduce o recenzie la acest produs.