Your browser is out of date!

Outdated browsers have security issues and don't follow new web standards. Please update your browser to fully experience this website.
Meniu
Cos de cumparaturi

Medicamente Homeopate

Homeopatia este o forma de tratament ce foloseste doar medicamente ce au la baza substante de origine minerala, vegetala si animala, stimulandu-se astfel puterea naturala de vindecare a organismului. Produsele homeopate, de regula, nu creeaza dependenta si nu au efecte adverse, fiind lipsite de toxicitate. De asemenea, pacientul se poate vindeca atat fizic, cat si mental si emotional. Homeopatia se poate aplica in orice boala, fie ea acuta sau cronica, iar pe durata tratamentului se recomanda ca pacientii sa evite urmatoarele bauturi si alimente: cafea, menta, condimente, ciocolata, bauturi carbogazoase, cacao, bauturi alcoolice, bauturi acidulate, alimente foarte aromate sau condimentate.

Tratamentul homeopat se adreseaza tuturor grupurilor de varsta si mai ales femeilor insarcinate carora le sunt interzise majoritatea medicamentelor alopate pe perioada sarcinii. In acelasi timp, se recomanda ca produsele homeopate sa nu fie administrate in acelasi timp cu medicamentele de sinteza, ci chiar la o distanta considerabila unele fata de altele. Spre exemplu, pe perioada tratamentului cu produse homeopate nu este indicat sa folositi antibiotice sau preparate pe baza de cortizon deoarece pot sa apara reactii adverse sau se poate anula efectul remediului homeopatic.

Unul dintre riscurile unei medicatii cu homeopate este agravarea temporara a simptomelor existente, care insa dispare dupa cateva zile, fiind urmata de ameliorarea simptomelor.

Medicamentele homeopate pentru copii sunt preferate de parinti mai ales in cazul urmatoarelor afectiuni foarte des intalnite in copilarie: infectii respiratorii, boli din sfera ORL, eruptii cutanate.

In cazul adultilor, se apeleaza la tratamente homeopate in caz de: astm, infectii ale urechii, depresie, stres, anxietate, alergii, dermatita, artrita, tensiune arteriala crescuta, afectiuni endocrine.

Deocamdata nu exista nicio doveza care ar sustine ca homeopatia poate sa previna aparitia bolilor.

Cele mai populare sunt medicamentele homeopate pentru raceala, aceasta fiind o afectiune foarte comuna. Astfel de produse pot contine ingrediente naturiste ca: Arnica montana, Belladona sau Calendula officinalis.

Puteti gasi medicamente homeopate online si in majoritatea farmaciilor fizice, nefiind necesara o reteta de la medicul specialist. Totusi, inainte de a incepe orice tratament homeopat, este bine sa cereti sfatul farmacistului sau medicului.

Nu sunt produse în această categorie.

Pagina actualizata la data:
2024-07-15 00:00:57