Dulcopic 7,5 mg/ml Picaturi Orale
Fotografiile sunt cu titlu informativ si nu creeaza obligatii contractuale
- Disponibilitate: Lipsa stoc
- Producator: SANOFI
- Cod produs: I29317
CONTACTEAZA-NE
Tel: 0770 798 138
Email: office@fortevita.ro
- Transport gratuit pentru comenzi ce depasesc 249 lei.
- Expedierea dureaza intre 1-5 zile lucratoare.
- Rezervarile in farmacie NU implica acelasi pret ca in site.
- Imaginile prezentate pot suferi modificari de la producatori, produsele livrate pot avea mici diferente fata de produsele actualizate.
Dulcopic 7,5 mg/ml Picaturi Orale 1. CE ESTE DULCOPIC ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ Dulcopic este un laxativ cu acţiune locală care produce stimularea mişcărilor intestinului (a peristaltismului intestinal) şi înmoaie scaunul.
Fiind un laxativ ce acționează în colon, Dulcopic stimulează specific procesul natural de evacuare la nivelul zonei inferioare a tractului gastrointestinal. De aceea Dulcopic nu modifică digestia sau absorbția caloriilor sau a altor nutrienți la nivelul intestinului subțire.
Dulcopic se utilizează:
- la pacienţi care suferă de constipaţie - în situaţii care necesită uşurarea defecaţiei.
2. CE TREBUIE SĂ ȘTIȚI ÎNAINTE SĂ UTILIZAŢI DULCOPIC Nu utilizaţi Dulcopic
- dacă sunteţi alergic la picosulfat de sodiu sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct.6); - dacă suferiţi de ileus (încetare temporară a mişcărilor intestinelor) sau ocluzie intestinală;
- dacă suferiţi de dureri abdominale severe și /sau afecțiuni acute febrile ale abdomenului (de exemplu apendicită) potențial asociate cu cu greață și vărsături;
- dacă suferiți de afecțiuni inflamatorii intestinale acute;
- dacă corpul dumneavoastră a pierdut o cantitate mare de apă;
- d-dacă suferiți de afecțiuni ereditare rare care pot fi incompatibile cu unul dintre excipienții medicamentului (vezi pct. Dulcopic conține sorbitol).
Atenţionări şi precauţii
Înainte să utilizaţi Dulcopic,adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului
- dacă dumneavoastră aveţi nevoie de laxative zilnic sau pe perioade îndelungate de timp – trebuie să vă contactaţi medicul dumneavoastră pentru o investigaţie a cauzei constipaţiei, deoarece utilizarea prelungită sau excesivă poate produce dezechilibre hidro-electrolitice şi concentraţii plasmatice scăzute ale potasiului (hipokaliemie).
Au fost raportate ameţeli şi/sau leșin la pacienţi trataţi cu Dulcopic. Aceste evenimente pot fi corelate cu constipaţia (eforturi/sforţări în timpul defecaţiei, dureri abdominale) şi nu neapărat cu administrarea de picosulfat.
Nu trebuie administrate laxative la copii fără recomandarea medicului.
Dulcopic împreună cu alte medicamente
Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau ați putea să luați orice alte medicamente.
Administrarea concomitentă de diuretice sau steroizi poate mări riscul dezechilibrului electrolitic dacă se administrază doze exagerate de Dulcopic.Dezechilibrul electrolitic poate duce la o creştere a sensibilităţii la glicozide cardiace (o clasă de medicamente utilizate la tratarea insuficienţei cardiace şi a bătăilor neregulate ale inimii, de exemplu digoxina).
Administrarea concomitentă de antibiotice (medicamente utilizate pentru tratarea infecţiilor bacteriene) poate reduce efectul laxativ al Dulcopic.
Sarcina, alăptarea și fertilitatea
Dacă sunteți gravidă sau alăptați, credeți că ați putea fi gravidă sau intenționați să rămâneți gravidă adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.
Ca toate celelalte medicamente, acest medicament trebuie administrat în timpul sarcinii numai la indicaţia medicului.
Dulcopic poate fi utilizat în siguranţă în perioada de alăptare.
Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
Nu au fost efectuate studii in legatura cu efectul Dulcopic asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.
Cu toate acestea, din cauza constipaţiei (de exemplu ca o consecinţă a spasmului abdominal) puteţi prezenta ameţeli sau chiar leşin. De aceea, daca manifestaţi spasme abdominale trebuie să evitaţi să faceţi operaţiuni potenţial periculoase cum sunt conducerea sau folosirea utilajelor.
Dulcopic conține sorbitol
1 ml picături conţine 0,4 g sorbitol, rezultând 0,6 g sorbitol pe doza zilnică maximă recomandată pentru tratamentul adulţilor şi al copiilor cu varsta de peste 10 ani Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat ca aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament. 3.Mod de utilizare Dulcopic 7,5 mg/ml Picaturi Orale Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
Doza recomandată este:
Adulţi : doza recomandată este de 10 – 20 picături (5 – 10 mg) pe zi. Începeți cu 10 picături. Doza poate fi ajustată la până la doza maximă de 20 de picături. Nu depășiți doza maximă zilnică de 20 de picături.
Copii și adolescenți
Copii cu vârsta peste 10 ani: doza recomandată este de 10-20 picături (5 – 10 mg) pe zi. Începeți cu 10 picături. Doza poate fi ajustată la până la doza maximă de 20 de picături. Nu depășiți doza maximă zilnică de 20 de picături.
Copii cu vârsta de 4-10 ani: doza recomandată este de 5-10 picături (2.5-5 mg) pe zi. Începeți cu 5 picături. Doza poate fi ajustată la până la doza maximă de 10 de picături. Nu depășiți doza maximă zilnică de 10 de picături.
Copii cu vârsta sub 4 ani : doza recomandată este de 1 picătură/2 kg corp pe zi.
Mod de administrare Dulcopic 7,5 mg/ml Picaturi Orale Trebuie să luați Dulcopic seara,pentru a se produce evacuarea în dimineaţa următoare.Efectul apare de obicei la 6-12 ore de la administrare.
Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Dulcopic
Dacă luaţi mai mult Dulcopic decât trebuie, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră sau farmacistului.
Dacă se administrează doze mari pot apare scaune apoase, crampe abdominale, pierdere de lichide, scăderea concentraţiei plasmatice a potasiului şi a altor electroliţi.
Mai mult, au fost raportate cazuri de afectare a mucoasei intestinului gros (ischemie a mucoasei intestinului) în asociere cu doze de Dulcopic considerabil mai mari decât cele recomandate pentru tratamentul de rutină al constipaţiei.
Similar altor laxative, atunci când este luat în mod constant în doze mari, Dulcopic poate produce diaree cronică, durere abdominală, scăderea concentraţiei plasmatice a potasiului, hiperaldosteronism secundar (o creştere a producţiei de aldosteron, un hormon care controlează concentraţiile de sodiu şi potasiu din sânge) şi pietre la rinichi Asociate abuzului cronic de laxative au fost raportate afecţiuni ale tubilor renali (o formă de afectare a rinichiului), alcaloză metabolică (o afecţiune care apare atunci când corpul conţine mai multă bază decât acid în sânge) şi slăbiciune musculară ca o consecinţă a concentraţiei plasmatice scăzute a potasiului.
Dacă uitaţi să utilizaţi Dulcopic
Dacă uitaţi să luaţi o doză, luaţi una imediat ce vă aduceţi aminte, dar nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Luaţi apoi următoarea doză ca de obicei.
Dacă încetaţi să utilizaţi Dulcopic
Dulcopic trebuie luat numai atunci când este nevoie şi administrarea trebuie întreruptă după apariţia efectului.
Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
4. REACŢII ADVERSE POSIBILE Ca toate medicamentele, acest medicament poate determina reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
Foarte frecvente (apar la mai mult de 1 din 10 persoane) • Diaree
Frecvente (apar la mai puţin de 1 din 10 persoane); • crampe abdominale
• durere abdominală
• disconfort abdominal
Mai puţin frecvente (apar la mai puţin de 1 din 100 persoane) • vărsături
• greaţă
• ameţeli
Cu frecvenţă necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile). • reacții cutanate cum sunt:
» inflamarea rapidă a pielii şi a mucoaselor, care poate produce dificultăţi în respiraţie (edem angioneurotic)
» erupție provocată de medicament (erupții trecătoare sau pete pe piele provocate de medicament)
» urticarie
» mâncărimi
• leșin
Apariţia ameţelilor şi a leşinului după administrarea de picosulfat de sodiu par a fi legate de prezenţa constipaţiei (efort intens depus in procesul de defecaţie, dureri abdominale)
Raportarea reacţiilor adverse Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/
Specificatii | |
Categorie | Otc |
COD CAS | W42253001 |
Impachetare fractii | PICATURI ORALE, SOL. |
Impachetare intregi | NECUNOSCUTA |
0,00
Bazat pe 0 recenzii
Bazat pe 0 recenzii
Dati clic aici pentru a introduce o recenzie la acest produs.