Utilizarea cardului de sanatate in farmacii

”SANATATEA PE PRIMUL LOC”– cros scolar
noiembrie 7, 2017
VIVAT,din grija pentru familie!!!!!
noiembrie 7, 2017

Pentru achizitionarea de medicamente, in baza prescriptiei medicului de familie sau a medicului de specialitate este necesara prezentarea cardului national de sanatate la momentul ridicarii medicamentelor din farmacie, daca acestea se ridica de catre beneficiarul prescriptiei.

In situatia in care ridicarea medicamentelor de la farmacie se face de catre un imputernicit, se utilizeaza cardul national de asigurari sociale de sanatate al imputernicitului sau cartea de identitate sau buletinul de identitate sau pasaportul, daca imputernicitul nu poate prezenta card.

Potrivit presedintelui CNAS, Vasile Ciurchea: „Cardul de sanatate este un document personal care nu trebuie instrainat. El nu trebuie sa ramana niciodata la furnizorul de servicii medicale. Pacientul trebuie sa fie constient de faptul ca fiecare utilizare a cardului de sanatate reprezinta autorizarea efectuarii unei platii din fondul de sanatate pentru un serviciu medical efectuat in numele lui”.

Persoanele care, din motive religioase sau de constiinta, refuza utilizarea cardului de sanatate, vor solicita, la casa de asigurari de sanatate in evidenta careia se afla, o adeverinta de inlocuire a cardului de sanatate. Aceasta adeverinta are valabilitatea de 3 luni.