Toxiinfectia alimentara

Promotii de toamna de la Vivat
noiembrie 7, 2017
Vivat te protejeaza de canicula!
noiembrie 7, 2017

Cauzele toxiinfectiei alimentare sunt diverse: de la Salmonele la mai rar intalnitele Shighellele, de la Campylobacter la Clostridium perfrigens si Yessinia, acesti germeni sunt foarte periculosi provocand dureri abdominale, febra, dureri de cap, temperatura care de cele mai multe ori necesita spitalizarea.
Alimentul in cauza este in principal oul,ori un preparat care contine oua dar mai poate fi si de la o enterotoxina (care actioneaza asupra intestinului ) de cele mai multe ori plecand de la o leziune cutanata a mainiii bucatarului.

Tratament: toxiinfectia alimentara necesita tratament cu antispastice intestinale, antibiotice, saruri minerale.

Cand este cazul sa suni doctorul?
Ar trebui sa-ti anunti doctorul, imediat daca suspectezi ca micutul tau ar putea avea intoxicatie alimentara. El ar trebui sa decida daca simptomele copilului necesita o vizita la spital. Informeaza doctorul daca copilul tau are febra mai mare de 38 de grade, voma de mai mult de 3 ori pe zi, dureri severe de cap, durere abdominala, sange in scaun sau in voma, burta umflata si tare.

Suna-ti doctorul si daca copilul tau da semne de deshidratare, inclusiv somnolenta si iritabilitate excesiva, maini si picioare reci si decolorate sau sete extrema. Daca prezinta aceste simptome, doctorul s-ar putea sa iti recomande sa il interneze in spital (sau sa il tina
cateva ore acolo) pentru a-i face rehidratare intravenoasa. Nu este cazul sa te alarmezi pentru ca se va recupera in cateva zile.

Daca crezi ca micutul tau a facut intoxicatie alimentara si medicul tau de familie nu este disponibil, este bine sa vorbesti cu medicul de garda sau sa-l duci la urgenta.

Daca copilul tau are intr-adevar intoxicatie alimentara, cu voma si diaree, va trebui sa-l tii acasa pentru a se odihni si pentru a-si reface fluidele si electrolitii pierduti (saruri si minerale).

Doctorul ii va recomanda un medicament oral pentru refacerea electrolitilor. Doctorul iti va spune si cantitatea de lichide pe care va trebui sa o consume copilul tau, bazandu-se pe varsta si greutatea copilului .
Daca copilul tau are febra va trebui administrat un medicament pe baza de ibuprofen.