Protectia solara pentru bebelusi

Intarirea sistemului imunitar al bebelusului
noiembrie 10, 2017
Promotiile lunii noiembrie
noiembrie 16, 2017

Copiii sunt in mod deosebit vulnerabili la radiatiile UV. Pielea lor este mai subtire, sistemul lor de protectie solara nu este inca pe deplin dezvoltat, iar ei petrec mai mult timp afara. Pielea noastra se poate apara singura de problemele cauzate de soare atat timp cat nu este supraexpusa. Straturile superioare ale pielii, melanina si mecanismele de reparare celulara furnizeaza aceasta fotoprotectie naturala.
De la nastere, copiii au tot ce le trebuie pentru aceasta fotoprotectie naturala, dar mecanismele ei sunt inca imature pentru a apara pielea de deteriorarile produse de soare. Acest potential de adaptare la expunerea solara sau „potential de protectie solara” variaza de la un copil la altul si se diminueaza cu fiecare expunere la soare. Aceasta inseamna ca pielea copilului, mai mult decat pielea adultului, trebuie aparata prin masuri aditionale de protectie solara: aceasta este fotoprotectia externa.

Pentru a proteja pielea bebelusului tau, lotiunea de protectie solara este cruciala atunci cand scoti bebelusul afara vara. Ea nu trebuie aplicata doar atunci cand mergi la plaja, ci de fiecare data cand ia contact cu soarele, inclusiv in plimbarile zilnice.
Atunci cand o alegi nu trebuie sa te ghidezi doar dupa brand, pret sau factor de protectie. Lotiunea de protectie solara trebuie sa fie sigura si eficienta pentru pielea sensibila a prichindelului tau.

Dar ce este Factorul de Protectie Solara (SPF)? Acest factor ne arata durata cat pielea noastra este protejata atunci cand folosim crema comparativ cu perioada in care nu folosim nicio crema. Este un indicator de timp, nu de intensitate. Daca un copil sta la soare fara nicio crema cinci minute si nu apare nicio roseata, atunci folosind o crema de protectie solara cu SPF 30 va putea sa stea la soare 5 minute X 30 SPF = 150 de minute si nu va aparea nicio roseata. Daca factorul era SPF 20, atunci putea sa stea la soare 5 X 20 = 100 minute.

Crema de protectie solara pentru copii trebuie sa ofere atat protectie solara pentru razele UVA cat si pentru razele UVB. Incercati sa gasiti o crema de protectie solara dubla, atat pentru razele UVA (ce provoaca imbatranirea prematura a pielii), cat si pentru razele UVB (ce cauzeaza arsuri). Factorul de protectie solara (SPF) se refera la blocarea razelor UVB, nu si la cele UVA, astfel ca este important sa cititi pe eticheta produsului in ce fel va protejeaza crema si impotriva razelor UVA.

Crema de protectie solara pentru copii trebuie sa fie rezistenta la apa. Cei mici adora balaceala si nu puteti lasa ca soarele sa le strice distractia micutilor, asa ca procurati inainte sa mergeti la mare sau la bazin creme de protectie solara rezistente la apa.

Recomandarea noastra ( ca pentru toate produsele medicale dedicate ingrijirii bebelusilor) este sa nu achizitionati aceste produse din supermarket sau magazine de cartier ci doar din farmacii si sa apelati la personalul calificat in domeniu pentru alegerea lotiunii de protectie solara optime pielii bebelusului Dvs.
In farmaciile Forte Vita veti primi intotdeauna sfaturi din partea personalului si veti putea alege dintr-o gama variata de produse dedicate ingrijirii copilului, inclusiv o paleta larga de lotiuni pentru protectia solara si tratamente copii pentru arsuri solare in cazul in care veti intampina astfel de neplaceri.